Nieuws over Drents Glasvezel Collectief en Glasvezel Buitenaf - Taarlo

Ga naar de inhoud
Campagne voor glasvezel in Noordoost Drenthe.
Op woensdagavond 4 oktober 2017 is de ‘Stichting Drents Glasvezel Collectief’ (DGC), het nieuwe samenwerkingsverband met andere initiatieven uit de noord-oostelijke regio van Drenthe, officieel van start gegaan.
Dit gebeurde op de eerste bestuursvergadering van de stichting in het dorpshuis van De Groeve.
Vanuit DGC is al snel besloten om een partner te zoeken die ons maximaal kan ontzorgen bij de aanleg en exploitatie van een glasvezelnetwerk. Die partner is gevonden in Glasvezel Buitenaf (GB).
Op 1 oktober 2018 is de campagne van DGC/GB gestart.
Op 17 december 2018 bleek 49,6% van de huishoudens in het gebied een abonnement te hebben afgesloten bij een van de 5 providers.

De aanleg van Glasvezel is in mei 2019 begonnen! Alle informatie over de planning vind je op de pagina´s voor onze regio Noordoost Drenthe op de website van Glasvezel Buitenaf.

Over de planning staat daar:
Na de aanleg in Annen gaat de aannemere, Allinq, verder in het oostelijke deel van de gemeente Aa en Hunze (Eext, Gieten, Gasselte, Gasselternijveen en andere dorpen ten zuidoosten van de N33).  De eerste aansluiting wordt naar verwachting medio september in Eext  gerealiseerd. Naar verwachting is het oostelijke deel begin 2020  voorzien van glasvezel.
Vanaf medio oktober 2019 wordt gestart met de aanleg in het zuidelijke deel van Drenthe (buitengebied Rolde, Anderen, Balloo, Grolloo, De Broekstreek, Schoonloo). Het streven is om begin maart 2020 alle woningen en bedrijven in dit gebied aangesloten te hebben op het netwerk.
Nadat de werkzaamheden in het zuiden zijn afgerond, wordt de Drentsche Aa stroomafwaarts gevolgd richting Gasteren, Anloo en Schipborg.  De graafwerkzaamheden in dit gebied starten in april 2020 en naar verwachting wordt in het najaar de laatste aansluiting gerealiseerd. In dit gebied valt ook Taarlo.
Tot slot komt Tynaarlo aan  de beurt. Er vindt een grote oversteek (spoorbaan, A28 en Noord  Willemskanaal) plaats richting de Noordwest kant van het gebied: De Punt, Yde en Eelde-Paterswolde. Eind 2020 zou volgens de planning iedereen aangesloten moeten zijn op het glasvezelnetwerk.Taarlo valt onder de "POP"  GSR-01, waarvoor in de planning staat dat het graven start in april 2020 en de huisaansluitingen na de zomer van 2020.

Terug naar de inhoud